Osaajamme

Osaajamme

Hevostoiminta:

Paula Sorasalmi

Intohimona hevoset ja harrastuksena kaikki eläintoiminta. Paulan järjestämänä hoituvat lähes mitkä tahansa tallissa tapahtuvat toiminnot ja aktiviteetit. Monipuolisuus ja muutoskykyisyys ovat kuvaavia sanoja Paulan toiminnasta ja asenteesta.

Hevosharrastus on alkanut 10-vuotiaana tyttönä ja edennyt vuosien saatossa ratsastuksen, poniravikortin ja ponien valmentamisen kautta kilpailemiseen niin ratsastuksessa kuin raviurheilussakin hevospuolella. Paula on kouluttautunut niin ratsastuksessa, ravikilpailutoimihenkilönä kuin horsemanship-taidoissa.

Tällä hetkellä hän on sosiaalipedagoginen hevostoiminta täydennyskoulutuksessa. Vuosikymmeniä kestänyt harrastuneisuus ja kouluttautuminen hevosten kanssa on tehnyt hänestä Pihamäen hevostoiminnasta vastaavan henkilön.

Tiina Kuosmanen

Hevostoiminta on alkanut Pihamäessä Tiinan vetämänä. Hän on käynyt Kuopion yliopiston järjestämän sosiaalipedagoginen hevostoiminta koulutuksen. Sosiaalipedagoginen viitekehys kuvaa Pihamäen toimintaa myös muilta kuin tallitoiminnan osalta. Yhteisöllisyys, elämyksellisyys, toiminnallisuus ja dialogisuus johdattavat monenlaiseen puuhaan.

Tiinan intohimona on kaikenlainen kasvattaminen. Koiran- ja kissanpennut, kanan tiput, vuohen kilit, hevosen varsat sekä kukkaset ovat sydäntä lähellä. Tiina toimii tallitoiminnan apuhenkilönä Paulan ollessa poissa. Tiinan työskentelyä kuvaa monipuolinen innostuminen ja suurella sydämellä tekeminen, räiskyvä olemassaolo ja mahdollisuuksien näkeminen haastavissakin tilanteissa.

Erä- ja luontotoiminta:

Salla Kettunen

Retkeily ja luonnossa liikkuminen ovat kuuluneet Sallan harrastuksiin lapsesta asti. Metsäalan kouluttautumisen sekä harrastuneisuuden vuoksi Sallalla on vahva tietämys metsäluonnosta ja kasvillisuudesta, ja hän kuvaakin itseään eräkulinaristiksi. Sadon hyödyntäminen ja ruoan laittaminen normaalista poikkeavissa olosuhteissa on aina positiivinen haaste. Sallan tämän hetken lempitouhuja luonnossa ovat vaeltaminen, melonta, lumikenkäily ja metsästyskoirien kanssa monipuolinen harrastaminen niin haukkukoetoiminnassa, kuin omien koirien kanssa kulkien.

Erä- ja luonto-oppaan koulutuksessa Niittylahdessa Salla on monipuolistanut retkeilytaitoja entisestään ja hankkinut turvallisuusosaamista. Sallan luontoa kunnioittavat arvot ja ihmisläheisyys on hyvin nähtävissä hänen toiminnassaan ja hän toimiikin Pihamäen luonto- ja erätoiminnassa menetelmävastaavana.

Taidetoiminta:

Toni Tarvainen

Hetkessä elävä, paljaat jalat melkein maassa, taivaanrannan maalari ja pilvenpiirtäjä. Tässä asioita, jotka kuvaavat Tonin luovaa, positiivista elämänasennetta ja työskentelytapaa. Ympäristö inspiroi ja tekee tilanteita, joissa on mahdollisuus nähdä pelkästään positiivisia puolia.

Tonin harrastuneisuus graffitin, skeittauksen ja kuvataiteen parissa on tehnyt hänestä asiantuntijan luovien toimintojen hyödyntämisessä myös Pihamäessä. Toni on Green Care palveluissa graffiti-menetelmävastaava.

Aktiivista tekemistä lähellä luontoa

Pihamäki sijaitsee luonnonkauniilla paikalla Romolla Kontiolahdella. Pihamäen lapset ja nuoret pääsevät osaksi maatilaympäristön touhukasta puuhastelua, jossa arjen rutiinit ja vuodenaikojen vaihtelun tuoma tekeminen rytmittävät elämistä.

Pihamäen tilalla on monenlaisia kotielämiä aina hevosista koiriin ja kissoihin ja nuoret pääsevät mukaan näiden hoitamiseen ja voivat harrastaa aktiivisesti eläinten kanssa yhdessä.

Rauhoittavan luonnon ympäröimänä Pihamäessä voi viettää aktiivista arkea, jossa on jokaiselle omanlaistaan tekemistä. Tämä auttaa nuoria paitsi opettelemaan itsenäisyyteen tähtääviä toiminnallisia taitoja, myös tukee nuoren itsetuntoa, sitoutumista, vastuunkantoa ja minäkuvan kehittymistä.