Henkilökunta ja laadunvalvonta

Yrittäjä Janne Kuosmanen. Koulutukseltaan sosiaalikasvattaja ja Pihamäen kasvatusjohtaja. Jannen lähes koko työura on tapahtunut lastensuojelun alalla sijaishuollossa. Ennen oman yrityksen perustamista työkokemusta on kertynyt Etelä-Karjalasta ja Länsi-Suomesta yksityisistä sijaishuoltoyksiköistä. Jannen mielenkiinnon kohteita ja harrastuksia Pihamäen ympäristössä ovat ravihevosten valmentaminen ja toto-pelaaminen, sekä työhevoskulttuurin vaaliminen, treenaaminen ja retkeily. Joskus Romon vaarat ovat liian pieniä ja pään tuuletusta hän tekee laskettelusuksilla vapaalaskua harrastaen vuorilla ympäri maailman.

Yrittäjä Tiina Kuosmanen. Yrityksen kehittämiseen ja työnohjauspalveluihin liittyvät tehtävät.

Vastaava ohjaaja Paula Sorasalmi. Sosionomi, sosiaalipedagoginen hevostoiminnan ohjaaja, kasvatustieteen opinnot yliopistossa. Paulan keskeisin kiinnostuksen kohde on hevoset. Vuosikymmeniä kestänyt harrastuneisuus ja kouluttautuminen hevosten kanssa on tehnyt hänestä Pihamäen hevostoiminnasta vastaavan henkilön. Paulan järjestämänä hoituvat lähes mitkä tahansa tallissa tapahtuvat toiminnot ja aktiviteetit. Monipuolisuus ja muutoskykyisyys ovat kuvaavia sanoja Paulan toiminnasta ja asenteesta.

 

Toni Tarvainen. Ohjaaja, koulutukseltaan lähihoitaja. Tonin työhistoria on ennen Pihamäkeen tuloa tehty päiväkotimaailmassa. Pihamäkeen saavuttua Tonin vahvuudet luovissa menetelmissä otettiin käyttöön, ja hän vastaa Pihamäen graffititoiminnan menetelmäohjauksesta. Tonilla on vuosikymmenten harrastuneisuus graffitin ja kuvataiteen parissa. Tonin luovuus ei pääty vain kuvataiteisiin, vaan lisäksi hän toimii aktiivisesti Pihamäen bändihuoneen käyttäjänä yhdessä lasten kanssa, nauttii lumilautailusta sekä vapaa-ajalla harrastaa omien koiriensa kanssa valjakkoajoa.

Salla Kettunen. Ohjaaja, koulutukseltaan nuoriso- ja yhteisöohjaaja, sosionomiopiskelija, metsämielivetäjä. Sallalla on taustallaan metsätieteen opintoja sekä erä- ja luonto-oppaan ammattiin valmistava koulutus. Luontoa kunnioittavat arvot ja ihmisläheisyys on hyvin nähtävissä hänen toiminnassaan. Salla harrastaa retkeilyä, metsästystä ja haukkukokeita, sekä moottoripyöräilyä. Intohimona leivonta ja ruoanlaitto erityisesti luonnonantimista, sekä kaikenlainen rakentelu ja remontointi. Salla toimii Pihamäen luonto- ja erätoiminnan menetelmävastaavana.

Hannele Oinonen. Ohjaaja, koulutukseltaan sosionomi. Hannele on rauhallinen ja täsmällinen arjen sankari, joka hoitaa pyörittää arkea vankalla kokemuksella. Hannele on tehnyt työuraa Etelä-Suomessa lastensuojelun parissa useita vuosia ennen paluumuuttamista Pohjois-Karjalaan.

Tiia Räsänen. Ohjaaja, koulutukseltaan sosionomi. Tiian mielenkiinnon kohteita ovat luontoon ja liikkumiseen liittyvät asiat sekä kädentaidot.

 

Venla Mutanen. Ohjaaja, koulutukseltaan sosionomi. Venlan aiempiin koulutuksiin kuuluu mm. valokuvauksen media-assistentti ja lähihoitaja. Lisäksi taide- ja yhdistystoiminta monipuolisesti ovat osa hänen persoonaansa ja hän toimii myös tapahtumatuottajana. Venlan vahvuuksia on kirjoittaminen, musiikki ja draamakasvatukseen liittyvä toiminta. Hevosten kanssa touhuaminen on myös lähellä sydäntä. Venla vastaa Pihamäessä jälkihuollosta ja perhetyöstä.

Iida Kämäräinen. Ohjaaja. Lähihoitaja, sosionomiopiskelija.

 

Tiina Mahonen. Ohjaaja. Koulutukseltaan nuoriso- ja vapaa-ajan ohjaaja, suuntautuminen luonto- ja elämystoimintaan. Taustalla myös ratkaisukeskeisen lyhytterapeutin koulutus. Työkokemusta löytyy erityisnuorisotyön saralta. Tiinan mielenkiinto mielen hyvinvointiin ja aiempi kokemus tuovat mukanaan Pihamäen arkeen perusohjaustyön tueksi terapeuttista ja kuntouttavaa työotetta. Myös erityisesti koirien kanssa touhuaminen on Tiinalle tuttua. Aikaisempi työkokemus hotelli- ja ravintola-alalta, että jo mummoutuminen parille taaperolle tuo myös omat perheenomaiset mausteensa ja rentouden Pihamäen yhteisöön.

Tuomas Korpela. Ohjaaja. Tukihenkilötoiminta.

Laadunvalvonta

Pihamäessä on oma laatukäsikirja turvaamassa toimintojen laadukkuutta, läpinäkyvyyttä ja omavalvontaa. Green Care LuontoHoiva -laatumerkki on saatu joulukuussa 2020. Laatutyön etuna on työyhteisön ammatillisuuden syventyminen ja toimintatapojen, ympäristön ja asioiden kriittinen arvioiminen sekä jatkuvan kehittämisen periaatteisiin liittyvä asenne. Olemme ylpeitä siitä, että laatukäsikirja on ollut meillä toiminnassa jo vuosikausia ja koemme sen tärkeäksi osaksi työmme kehittämistä.

Aktiivista tekemistä lähellä luotoa

Pihamäki sijaitsee luonnonkauniilla paikalla Romolla Kontiolahdella. Pihamäen lapset ja nuoret pääsevät osaksi maatilaympäristön touhukasta puuhastelua, jossa arjen rutiinit ja vuodenaikojen vaihtelun tuoma tekeminen rytmittävät elämistä.

Pihamäen tilalla on monenlaisia kotielämiä aina hevosista koiriin ja kissoihin ja nuoret pääsevät mukaan näiden hoitamiseen ja voivat harrastaa aktiivisesti eläinten kanssa yhdessä.

Rauhoittavan luonnon ympäröimänä Pihamäessä voi viettää aktiivista arkea, jossa on jokaiselle omanlaistaan tekemistä. Tämä auttaa nuoria paitsi opettelemaan itsenäisyyteen tähtääviä toiminnallisia taitoja, myös tukee nuoren itsetuntoa, sitoutumista, vastuunkantoa ja minäkuvan kehittymistä.

Yhteystiedot

Lastensuojeluyksikkö Pihamäki

Romontie 33 c, 81100 KONTIOLAHTI

Pihamäki
 0400 – 212 555
 perhekodit@pihamaki.fi

Paula Sorasalmi
 0400 – 240 449
 paula.sorasalmi@pihamaki.fi

Janne Kuosmanen (paikkatiedustelut)
 040 – 5466 528
 janne.kuosmanen@pihamaki.fi

Ajankohtaista

Tiedotteet

20.11.2023
Haemme lastensuojeluyksikkö Pihamäkeen ohjaajaa vakituiseen työsuhteeseen.
Katso lisätietoja ja hakuohjeet meille töihin -sivultamme

Palvelut

Lastensuojeluyksikkö Pihamäki tarjoaa ammatillisia sijaishuolto- ja lastensuojelupalveluja sekä pienryhmä- ja tukihenkilötoimintaa tukea tarvitseville lapsille ja nuorille sekä perheille. Pihamäki sijaitsee Kontiolahden Romolla luonnonkauniissa maisemissa.

Pihamäki on lämpimän perheenomainen ja luonnonläheinen paikka erityistä hoitoa ja kasvatusta tarvitseville lapsille ja nuorille, jossa nämä voivat kasvaa, harrastaa ja itsenäistyä turvallisesti ohjattuina.

Pihamäen toiminta perustuu henkilökuntamme erityisosaamiseen, tarkkaan sisäiseen laadunvalvontaamme, lastensuojelun lakeihin ja asetuksiin, sekä tietysti välittävään asenteeseemme.