Yhteisö kasvualustana jo 20 vuotta

 
Pihamäessä juhlitaan syyskuun ensimmäisellä viikolla kuluneita kahtakymmentä vuotta lastensuojelualan toimijoina. Viikon aikana tarjoamme maksutta erilaisia alta löytyviä työpajoja, joissa mahdollisuus päästä tutustumaan Pihamäen toimintatapoihin, arvoihin ja menetelmiin. Juhlaviikko huipentuu lauantaina 9.9.2023 Avoimien ovien päivään klo 12–15, jossa monipuolinen ohjelma läpileikkaa kuluneita vuosikymmeniä. Tästä on hyvä jatkaa, yhdessä yhteisönä eteenpäin!
 
 
Työpajoihin voit ilmoittautua täältä:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfLWNQfLS-NUpXuyTRNIL-tdD7LXff2CWixiPRITY1DELAEbw/viewform?usp=sf_link
 
 

4.–6.9.2023 Eläinavusteinen työnohjaus

 
Työnohjaaja Tiina Kuosmanen
Milloin: ma 4.9. Klo 16–19, ti 5.9. Klo 10–14, ke 6.9. Klo 16–19.
Kesto: 45 min / ohjauskerta
Mitä tapahtuu: Haluatko kokeilla työnohjausta ja siinä tapahtuvia oivalluksia eläinvausteisesti ystävällisten hevostemme avulla? Ohjauskerralla voit tuoda mukanasi jonkin teeman tai ilmiön, jota yhdessä tutkimme hevosten kanssa kommunikoiden.
Ei vaadi eläinosaamista tai kokemusta hevosista. Ohjaus tapahtuu ulkona. Sään mukainen pukeutuminen.
Osallistuminen: Ilmottautuminen joko yksilöohjaukseen tai pienryhmä (max. 5 hlöä) ohjaukseen. Pienryhmä ohjaukseen osallistujat tultava samasta työyhteisöstä. Ilmottautumisen yhteydessä kerro osallistujien määrä.
 
 

5.–6.9.2023 Graffiti työpaja

 
Ohjaaja Toni Tarvainen
Milloin: ti 5.9. ja ke 6.9. Klo 17–19.
Kesto: 2h / ohjauskerta
Mitä tapahtuu: Työpajassa luodaan Pihamäen pihapiiriin graffititeos. Ensimmäisenä päivänä käydään läpi graffitimaalauksen perusteita ja tekniikoita sekä suunnitellaan ja valmistellaan omaa työtä. Toinen päivä käytetään teoksen toteuttamiseen. Ei vaadi aiempaa kokemusta graffitimaalauksesta. Toiminta tapahtuu ulkona. Pukeutuminen maalaukseen ja säähän sopivilla vaatteilla. Suojavarusteet Pihamäestä.
Osallistuminen: Pienryhmä toimintaa, johon otetaan 5 ensiksi ilmoittautunutta. Osallistumisvaatimuksena vähintään 10-vuoden ikä
 
 

7.–8.9.2023 Sosiaalipedagoginen hevostoiminta

 
Sosiaalipedagogisen hevostoiminnan ohjaaja Paula Sorasalmi
Milloin: to 7.9. ja pe 8.9. Molempina päivinä ammattilaisille asiakkaan kanssa klo 13–15 ja lapsille/nuorille klo 16–18.
Kesto: 2h / ohjauskerta
Mitä tapahtuu: Sosiaalipedagogisessa hevostoiminnassa keskiössä on toiminnallisuus ja kohtaaminen. Ohjaussession aikana syvennetään vuorovaikutusta ihmisen ja hevosen välillä.
Osallistuminen: Pienryhmätoimintaa, max. 4 hlöä. Molempina päivinä 2 ryhmää. Toinen ryhmä tarkoitettu sosiaali-, terveys- ja kasvatusalan ammattilaisille yhdessä asiakkaan kanssa tai vanhemmille yhdessä lapsen kanssa. Toinen ryhmä tarkoitettu lapsille pienryhmätoimintana.
Ei vaadi eläinosaamista tai kokemusta hevosista. Ohjaus tapahtuu ulkona. Sään mukainen pukeutuminen.
 
 

9.9.2023 Avoimet ovet ja Pihamäen 20-vuotisjuhla

klo 12-15
Kaikki toiminta ja ohjelma on ilmaista. Lasten ylläpitämään kahvioon maksu on vapaaehtoinen. Saadut tulot käytetään lastensuojeluyksikössä asuvien lasten itse valitsemaan kohteeseen.
 
12 Tervetulotoivotukset
12.15 Pihamäen lasten musiikkiesityksiä
12.30 Paneelikeskustelu vanhemmuudesta
13.15 Musiikkilive: Regina Launivuo
12.30–15 Hevosajelua, valokuvanäyttely, kahvila ym.
 
 
 
 

Aktiivista tekemistä lähellä luotoa

Pihamäki sijaitsee luonnonkauniilla paikalla Romolla Kontiolahdella. Pihamäen lapset ja nuoret pääsevät osaksi maatilaympäristön touhukasta puuhastelua, jossa arjen rutiinit ja vuodenaikojen vaihtelun tuoma tekeminen rytmittävät elämistä.

Pihamäen tilalla on monenlaisia kotielämiä aina hevosista koiriin ja kissoihin ja nuoret pääsevät mukaan näiden hoitamiseen ja voivat harrastaa aktiivisesti eläinten kanssa yhdessä.

Rauhoittavan luonnon ympäröimänä Pihamäessä voi viettää aktiivista arkea, jossa on jokaiselle omanlaistaan tekemistä. Tämä auttaa nuoria paitsi opettelemaan itsenäisyyteen tähtääviä toiminnallisia taitoja, myös tukee nuoren itsetuntoa, sitoutumista, vastuunkantoa ja minäkuvan kehittymistä.

Yhteystiedot

Lastensuojeluyksikkö Pihamäki

Romontie 33 c, 81100 KONTIOLAHTI

Pihamäki
 0400 – 212 555
 perhekodit@pihamaki.fi

Paula Sorasalmi
 0400 – 240 449
 paula.sorasalmi@pihamaki.fi

Janne Kuosmanen (paikkatiedustelut)
 040 – 5466 528
 janne.kuosmanen@pihamaki.fi

Ajankohtaista

Palvelut

Lastensuojeluyksikkö Pihamäki tarjoaa ammatillisia sijaishuolto- ja lastensuojelupalveluja sekä pienryhmä- ja tukihenkilötoimintaa tukea tarvitseville lapsille ja nuorille sekä perheille. Pihamäki sijaitsee Kontiolahden Romolla luonnonkauniissa maisemissa.

Pihamäki on lämpimän perheenomainen ja luonnonläheinen paikka erityistä hoitoa ja kasvatusta tarvitseville lapsille ja nuorille, jossa nämä voivat kasvaa, harrastaa ja itsenäistyä turvallisesti ohjattuina.

Pihamäen toiminta perustuu henkilökuntamme erityisosaamiseen, tarkkaan sisäiseen laadunvalvontaamme, lastensuojelun lakeihin ja asetuksiin, sekä tietysti välittävään asenteeseemme.